ANM a prelungit şi extins Codurile Galbene de vreme rea. Zonele vizate

ANM a prelungit şi extins Codurile Galbene de vreme rea.  Zonele vizate
| Foto: somaxtv.com

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au prelungit, vineri, atenţionarea Cod Galben de vânt şi polei până duminică, extinzând şi numărul judeţelor afectate.

Meteorologii au prelungit atenţionările de vreme rea şi în weekend, fiind afectate 26 de judeţe.

Astfel, începând de vineri 25 ianuarie, ora 12:00 şi până duminică, 27 ianuarie, ora 06:00, aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

De asemenea, în intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 - 26 ianuarie, ora 14:00, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15...25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei se va semnala polei pe arii extinse şi ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei, dar şi intensificări ale vântului.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...60 km/h și izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Poza noua 25.01.2019

sursa: ANM

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza