ANM: Avertizare de ceaţă pentru nouă judeţe din sud, până la ora 18

ANM: Avertizare de ceaţă pentru nouă judeţe din sud, până la ora 18
Nouă judeţe din sudul ţării şi autostrăzile A1, A2 şi A3 se află marţi după-amiază, până la ora 18.00, sub cod galben de ceaţă, în timp ce pentru judeţele Sibiu şi Caraş-Severin au fost emise avertizări de vânt puternic, valabile până la 17.00, respectiv 20.00, potrivit ANM.

Avertizarea de ceaţă vizează arii extinse din judeţele Dolj, Olt, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Ifov (zona periferică a municipiul Bucureşti) şi sudul judeţelor Buzău şi Dâmboviţa, precum şi A1, A2, A3 şi drumurile europene şi naţionale aferente, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în zonele vizate, vizibilitatea va scădea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Pentru sudul judeţului Sibiu (inclusiv municipiul Sibiu), cu zona montană aferentă, a fost emisă avertizare cod galben de vânt puternic. Intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 55 de kilometri pe oră, iar la munte vor trece de 80-90 de kilometri pe oră.

În Caraş-Severin, pentru care a fost emisă o avertizare similară, intensificări vântului care vor atinge 55-65 de kilometri pe oră, iar la munte vor depăşi 90 de kilometri pe oră.

 

Comenteaza