ANMH: De sâmbătă, temperaturile revin la normalele perioadei; de duminică, posibil, ploaie

ANMH: De sâmbătă, temperaturile revin la normalele perioadei; de duminică, posibil, ploaie
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat miercuri, la Comandamentul de iarnă de la MAI, că temperaturile vor fi foarte scăzute joi noaptea şi vineri, urmând să revină de sâmbătă la normalele perioadei, iar de duminică este posibil să plouă.

Sandu a fost prezent, miercuri seară, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), unde a participat, alături de miniştrii Mircea Duşa şi Raed Arafat şi de alţi oficiali, la o videoconferinţă în cadrul Comandamentului.

Directorul ANM a arătat că joi noaptea şi vineri vor fi temperaturi cuprinse între -15 şi -25 de grade Celsius şi că va fi dată o informare pentru temperaturi scăzute. El a arătat că avertismentele în acest sens vor viza scăderea presiunii la gaze şi alte aspecte ce interferează cu factorul meteorologic.

Ion Sandu a mai spus că temperaturile în ţară vor reveni, de sâmbătă, la valori normale pentru această perioadă, iar de duminică vor reîncepe precipitaţiile.

Sandu a arătat că, până la acest moment, ANM nu poate spune cu precizie dacă vor fi ninsori sau ploi, însă vineri, până în jurul orei 11:00, va fi lămurit acest aspect.

Potrivit directorului ANM, în cazul în care se va anticipa că va ninge, vor fi emise atenţionări meteo în acest sens.

Sandu a mai arătat că, dacă vor fi ploi, acestea nu vor depăşi 15 litri pe metru pătrat, motiv pentru care nu vor fi emise atenţionări.

Meteorologii au emis miercuri o informare de ger şi vânt, valabilă în toată ţara de miercuri, ora 13.00 până sâmbătă, la ora 10.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a atenţionat, astfel, că de joi vremea va deveni geroasă, în noaptea de joi spre vineri fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în Transilvania.

Potrivit ANM, vremea se va răci treptat începând de joi, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, în special în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub minus 15 grade, ajungând până în jurul valorii de minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

În timpul zilei, vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade, potrivit ANM.

 

Comenteaza