ANPC: Pericol de incendiu în cazul unui produs folosit de cei cu copii mici. Se retrage de la vânzare

ANPC: Pericol de incendiu în cazul unui produs folosit de cei cu copii mici. Se retrage de la vânzare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a fost notificată despre începerea unei campanii de retragere voluntară a produsului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"În conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor, transpunere a directivei europene 2001/95/CE, Philips Romania SRL a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor despre începerea unei campanii de retragere voluntară pentru produsul Monitor video pentru bebeluși Philips Avent (SCD620), țara de origine China.

Așa cum este specificat în Formularul de notificare transmis la ANPC, Philips retrage de pe piață și înlocuiește voluntar toate cele șapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016 - martie 2018.
Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01. Numărul produselor vândute în Romania este de 717.
La secțiunea detalii despre pericol, reprezentanții societății Philips menționează că au descoperit faptul, că în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncălzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu.

Retragere volutara de produs, va începe pe data de 8 ianuarie 2020, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și printr-o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html", a anunțat ANPC.

Sfaturile ANPC pentru consumatorii care achiziționează articole de puericultură

• să achiziționeze produsele numai din magazine autorizate și raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factura, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamație;
• să examineze cu atenție produsele, înainte de a lua decizia de cumpărare;
• să cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de mașină, după caz, dar și vârstei și greutății copilului;
• să știe că eticheta/ambalajul produsului trebuie să conțină denumirea și/sau marca producătorului sau importatorului și adresa sediului social al acestuia;
• să verifice existența instrucțiunilor de utilizare (asamblare, siguranță în funcționare, întreținere), a avertismentelor generale de siguranță și a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultură respectiv;
• să verifice dacă instrucțiunile de utilizare și avertismentele sunt traduse în limba română;
• toate articolele de puericultură, puse în vânzare de către producători, trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță în vigoare, astfel încât să fie produse sigure, în sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor. De aceea, este foarte important ca instrucțiunile de asamblare și de folosire, precum și avertismentele de siguranță care însoțesc produsele să fie respectate întocmai;
• criteriul de bază în alegerea unui articol de puericultură potrivit copilului trebuie să fie întotdeauna siguranța copilului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza