Video Cele mai importante recomandări în caz de cutremur: NU alergați pe scări, NU daţi telefoane imediat

Cele mai importante recomandări în caz de cutremur: NU alergați pe scări, NU daţi telefoane imediat

Șeful DSU, Raed Arafat, a enumerat joi la Digi24 cele mai importante reguli generale care trebuie urmate în caz de cutremur.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, joi dimineață în zona seismică Vrancea. Acesta este cel mai mare cutremur din ultimii doi ani din România, iar mulţi români l-au simţit din plin.

Raed Arafat a reamintit populaţiei cele mai importante reguli generale care trebuie urmate în caz de cutremur şi a precizat că toate regulile și recomandările în caz de cutremur sunt explicate clar pe fiipregătit.ro

Șeful DSU a enumerat cele mai importante reguli generale care trebuie urmate în caz de cutremur: "Nu ieșiți din apartament pe casa scărilor, nu coborâți pe scări, adăpostiți-vă sub un obiect, sub o masă, grindă. Să știți care sunt zonele mai tari din casă și să stați acolo în timpul cutremurului.

Fără panică și după ce trece cutremurul să nu dea toată lumea mesaje sau să dea telefoane imediat pentru că poate să-i blocheze pe cei care au nevoie de serviciile de urgență.

Nu plecați cu mașinile pentru că puteți bloca serviciile de intervenție. Toți să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore, adică apă, medicamente, un radio pe baterie", a explicat Raed Arafat. 

Comenteaza