Ardealul şi nesimţirea Guvernului Tăriceanu

Ardealul şi nesimţirea Guvernului Tăriceanu
În mod normal o astfel de veste ar trebui să îmi creeze o stare de mulţumire văzând cum prin grija primului ministru se dezvoltă infrastructura patriei. În schimb, imbecilul de mine mi-am amintit de vizita din luna mai a premierului Tăriceanu la Cluj şi am început să mă mânii.

 Păi cum nu, domnule, când onor întâi liberalul ţării la solicitarea Consiliului Judeţean de a aloca nişte bani de la Guvern pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Cluj, lungirea pistei şi construirea terminalului cargo, necesităţi stringente în condiţiile în care dezvoltarea fulminantă din ultimii ani îl fac neîncăpător, întâi liberalul Tăriceanu ne-a spus nouă, clujenilor, franc în faţă, să ne descurcăm cu banii pe cont propriu.

De asemenea, a mai completat vremelnicul prim-ministru: “Ardelenilor ar trebui să le intre bine în cap să nu mai ceară bani pentru că banii guvernului liberal trebuie să meargă cu prioritate acolo unde este nevoie şi anume în Moldova lui Relu Fenechiu, care dă patru miniştri în Guvern, spre deosebire de Cluj care… aşa mai la coadă”.

Ca să îşi întărească spusele şi cu fapte, de atunci Tăriceanu a mutat de la Cluj Direcţia Regională Vamală şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, asta ca să nu ne mai facem iluzii.

Oricum, noi, clujenii, avem un rol bine stabilit în strategia liberală: trebuie să susţinem şi să le dăm voturile, aşa cum am făcut întotdeauna. Guvernul s-a ales în mare parte prin contribuţia Ardealului, dar cred că este momentul să uităm de învăţătura strămoşească cu întorsul şi al celuilalt obraz şi să îi transmitem domnului Tăriceanu un mesaj pentru când va mai veni la Cluj şi va mai avea nevoie de voturile noastre: Da’ mai du-te, dom’le, şi la Relu. Care Relu? Relu Fenechiu!

Comenteaza