ATENŢIONARE de călătorie pentru Grecia: Precipitaţii abundente, grindină şi vijelii

ATENŢIONARE de călătorie pentru Grecia: Precipitaţii abundente, grindină şi vijelii

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul Naţional de Meteorologie elen (EMY) a emis o prognoză meteo de fenomene extreme.

Fenomenele meteo extreme sunt anunţate pentru perioada 2-3 septembrie 2022, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul ţării.

Vineri, 2 septembrie, fenomenele meteo se vor manifesta în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia şi nordul insulelor din Marea Ionică.

Sâmbătă, 3 septembrie, vor fi afectate estul şi centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade şi insulele din nordul Mării Ionice.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076”, a tramnsmis Ministerul Afacerilor Externe român într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
 

loading...
Comenteaza