Atenţie la ţevile de gaz când vă renovaţi locuinţele. Cum să evitaţi incidentele neplăcute

Atenţie la ţevile de gaz când vă renovaţi locuinţele. Cum să evitaţi incidentele neplăcute
În contextul în care intervenţiile neautorizate la instalaţiile de gaz pot provoca evenimente tragice, soldate cu pagube materiale sau chiar victime umane, cetăţenilor li se atrage atenţia să respecte strict regulile de siguranţă la renovarea locuinţelor.

Improvizaţiile, intervenţiile neautorizate, manevrarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaze naturale, precum şi utilizarea unor instalaţii sau aparate defecte sau deteriorate au fost principalele cauze care au dus anul trecut la producerea a 19 explozii, soldate cu 13 victime, dintre care una a decedat. Toate acestea, doar în aria de activitatea a companiei E.ON Distribuţie.

De aceea, reprezentaţii societăţii le atrage atenţia tuturor consumatorilor de gaze naturale să nu facă nicio intervenţie la instalaţiile de gaz fără să apeleze doar la specialişti autorizaţi de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Sfatul lor este ca la renovarea locuinţelor să aibă grijă la manevrele pe care le fac în apropierea ţevilor de gaz sau a aparatelor care funcţionează pe bază de gaze naturale, pentru a nu afecta etanşeitatea robinetelor sau racordurilor flexibile şi astfel să se permită acumularea de gaze naturale în încăperi.

De asemenea, dezafectarea unei instalaţii de gaz trebuie făcută doar în baza unor documentații tehnice aprobate de autoritățile abilitate, iar operaţiunea propriu-zisă trebuie lăsată în seama specialiştilor.

Comenteaza