Atenție, șoferi! Azi e ultima zi de valabilitate pentru asigurările Euroins

Atenție, șoferi! Azi e ultima zi de valabilitate pentru asigurările Euroins
| Foto: romaniajournal.ro

Azi, 7 decembrie 2023 este ultima zi de valabilitate a polițelor polițelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA.

Poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept, joi, 7 decembrie, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Nu uitaţi! Mâine, 7 decembrie, poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept. Excepţie fac contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis ASF într-o postare pe Facebook.

Potrivit postării, şoferii care deţin încă poliţe RCA încheiate cu societatea Euroins sunt obligaţi să încheie noi asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, întrucât cele emise de societatea menţionată nu mai sunt valabile începând cu data de 8 decembrie 2023.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) transmite că după data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepția celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții) creditorii de asigurare se pot adresa  FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită.

„În cazul poliţelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei poliţe de asigurare”, mai transmite FGA.

FGA anunţa atunci că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenţi ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Comenteaza