Atenționare de călătorie în Grecia: CODUL ROȘU de vreme rea, prelungit. Ciclonul "Daniel" se intensifică/ Zonele cele mai afectate

Atenționare de călătorie în Grecia: CODUL ROȘU de vreme rea, prelungit. Ciclonul "Daniel" se intensifică/ Zonele cele mai afectate
| Foto: Thanassis Kalliaras/Eurokinissi/Reuters

Meteorologii din Grecia au emis un nou Cod Roşu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor din țară, pe fondul intensificării efectelor ciclonului "Daniel".

Potrivit Serviciului local de Meteorologie (EMY) din Grecia, vremea nefavorabilă va afecta majoritatea regiunilor, până la data de 7 septembrie 2023.

Aversele de ploaie însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundaţii, scăderi bruşte de temperatură - de 6 până la 8 grade Celsius se vor manifesta pe întreg teritoriul ţării, astfel:

  • miercuri, 6 septembrie: ploi abundente şi furtuni se vor înregistra în regiunile Epir, Tesalia, Sterea centrală şi de est (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida şi Viothia), Macedonia centrală (prefecturile Pieria, Imathia şi Halkidiki) şi Attica (în principal zona de sud şi de coastă), estul şi sudul peninsulei Peloponez, insula Evia, insula Creta, insulele Sporade şi insulele Ciclade;
  •  joi, 7 septembrie: sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în regiunile Tesalia, Sterea centrală şi de est (în principal prefecturile Fthiotida şi Viothia), insula Evia şi insulele Sporade.

MAE transmite că informaţiile actualizate referitoare la evoluţia fenomenelor meteorologice sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Meteorologie din R. Elenă (www.emy.gr).

Secretariatul General al Protecţiei Civile din Republica Elenă a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteorologice severe, disponibil pe site-ul civilprotection.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza