Atenţionare de călătorie transmisă de MAE! Incendiu pe un aeroport des frecventat de români

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE! Incendiu pe un aeroport des frecventat de români
| Foto: digi24.ro

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în sudul Italiei din cauza unui incendiu care a izbucnit pe aeroportul Catania – Fontanarossa. Numeroase zboruri au fost afectate de incendiu.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că, potrivit datelor transmise de responsabilii aeroportului internaţional din Catania, în perioada 17 - 19 iulie (orele 14:00), toate zborurile programate către aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini sunt suspendate din cauza unui incendiu.

Se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene, pentru a afla noutăţi referitoare la zborurile programate în acest interval, o parte dintre curse putând fi preluate de aeroportul din Palermo, a mai anunţat MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatul României, a precizat MAE.

Autorităţile din Italia au decis să închidă până miercuri principalul aeroport din Sicilia, din cauza unui incendiu. Acesta a izbucnit duminică seara şi nu s-au înregistrat răniţi, au spus reprezentanţii aeroportului. Pompierii au spus că au reuşit să stingă flăcările la aproximativ 90 de minute după ce au fost chemaţi la faţa locului. Ei nu au oferit detalii despre posibilele cauze.

Oraşele Catania, Palermo şi Messina se confruntă cu un val de căldură. Specialiştii estimează că în regiune vor fi temperaturi record în următoarele zile.

Comenteaza