Aţi RĂCIT? Planta care COMBATE VIROZELE

Aţi RĂCIT? Planta care COMBATE VIROZELE
Un studiu al cercetătorilor britanici susţne că extractul de echinaceea combate răceala.

Suplimentul de echinaceea administrat minimum 3 luni COMBATE răceala, potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie.

Savanţii englezi au demonstrat, într-un studiu pe 717 participanţi, că o doză zilnică de echinaceea reduce riscul de a contracte VIROZE cu 26%. Datorită stimulării sistemului imunitar, suplimentele cu echinaceea scad cu 60% riscul răcelilor recurente, punctează studiul.

Doza zilnică recomandată pentru adulţi şi persoane vârstnice este de 900 mg/zi (câte 300 mg administrate de 3 ori pe zi).

Precauţii pentru copii
Totuşi, suplimentele pe bază de plante de echinaceea nu ar trebui să fie administrate copiilor sub 12 ani, a avertizat Agenţia de reglementare a medicamentelor şi a asistenţei medicale din Marea Britanie (MHRA), atrăgând atenţia că există un risc sporit de reacţii alergice în cazul celor mici, care pun în umbră orice alte beneficii percepute în urma administrării unui astfel de supliment.

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza