August capricios în Transilvania! Cum va fi vremea în ultima lună de vară la munte și la mare

August capricios în Transilvania! Cum va fi vremea în ultima lună de vară la munte și la mare

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

În estimarea făcută de meteorologi pentru perioada 7 - 20 august sunt prognozate temperaturile maxime şi
minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

În Transilvania, în intervalul menționat, valorile termice diurne se vor situa în general sub mediile multianuale mai ales în primele zile din interval. Până în jurul datei de 11 august, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 21 și 24 de grade. După data de 11 august, vremea se va încălzi și va deveni local călduroasă, iar mediile maximelor vor ajunge să se situeze în jurul a 31 de grade.

În prima săptămână din interval, media valorilor nocturne va avea ușoare variații în jurul a 10 grade. Ulterior, temperaturile nocturne vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 13...14 grade.

Local vor mai fi averse până în data de 11 august. Mai ales în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

În Dobrogea, în zona litoralului Mării Negre, în primele două zile din interval, valorile termice vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale. Media maximelor va ajunge la 25 de grade și a minimelor la 15...16 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi treptat, media regională a valorilor diurne va ajunge la 32...33 de
grade, iar a celor nocturne la 19...20 de grade.

La începutul primei săptămâni vor mai fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Apoi, mai ales în a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

La munte vremea se va încălzi treptat, mai ales în a doua săptămână din interval. Media maximelor va crește de la 12 grade spre 22 de grade, iar a minimelor de la 6 grade la 13 grade.

Local vor mai fi averse până în data de 11 august. După această dată, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

Comenteaza