Autobuzele pentru elevi reintră în circulație la Cluj. CTP reia transportul pe 14 trasee dedicate

Autobuzele pentru elevi reintră în circulație la Cluj. CTP reia transportul pe 14 trasee dedicate

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului călător prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 25%, din data de 11.09.2023, ca urmare a începerii anului scolar.

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de marți, 12.09.2023 transportul elevilor din clasele 0 – 4 la școli, cu autobuze dedicate, pe 14 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor - Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, zona Iris și Lombului.

Autobuzele vor avea ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul National Emil Racoviță, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național George Coșbuc.

De asemenea, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția „TRANSPORT ELEVI” cu plecări după ora 7.10 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14.00, pe urmatoarele linii:

  • Autobuze: 9 – 24 – 30 – 31 – 35 – 39 – 42 – 43B – 46B;
  • Troleibuze: 3 – 5 – 6 – 25;
  • Tramvaie: 101 – 102.

Primaria va subvenționa transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânațelor respectiv Colonia Pata Rât, până în Cluj-Napoca.

În colaborare cu Primaria comunei Florești, se va relua de marți, 12.09.2023 transportul elevilor la școlile Dumitru Tăuțan și Gheorghe Șincai din Florești, cu autobuze dedicate, pe 6 trasee. De asemenea, primăria Apahida va asigura transportul elevilor din comună.

Se efectueaza în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca și, respectiv: Direcția de Asistență Sociala și Medicală Cluj-Napoca, Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Gradinița Malteză, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia și Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Speciala Transilvania Baciu.

Transportul de noapte se realizeaza cu troleibuze si autobuze electrice, intre orele 22.50 – 02.30, prin intermediul a trei linii:

Linia 5 N (Aeroport – zona centrală – P-ța Gării);

Linia 25 N (Str. Bucium – zona centrală – Str. Unirii);

Linia 54 N (Cart. Zorilor – zona centrală – Cart. Grigorescu).

Programele de circulație vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro  și în aplicația de mobil Tranzy.

Comenteaza