Avertizare ANM: Particule de praf saharian deasupra României, în perioada 1-3 mai

Avertizare ANM: Particule de praf saharian deasupra României, în perioada 1-3 mai

Circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană.

Aerul încărcat cu praf saharian va avansa, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

"În perioada 01 - 03 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice", se menţionează în comunicat.

Conform ANM, depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, apoi şi în restul ţării.

Comenteaza