Aveţi grijă la unde vă ţineţi banii! Cum să vă feriţi de hoţi

Aveţi grijă la unde vă ţineţi banii! Cum să vă feriţi de hoţi
În condiţiile în care în această perioadă supermarket-urile, mall-urile, târgurile şi pieţele sunt asaltate nu doar de cumpărători grăbiţi, ci şi de hoţi, poliţiştii fac o serie de recomandări prin care să vă puteţi feri de ei.

Oamenii legii avertizează că cele mai fecvente victime ale hoţilor sunt persoanele care au asupra lor, în numerar, sume mari de bani, cele care păstrează portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor, cele care au atenţia distrasă de folosirea telefonului, a tabletei sau a altor gadgeturi şi cele care lăsă bunuri de valoare în căruciorul pentru cumpărături.

Pentru a vă proteja împotriva persoanelor rău intenţionate, se recomandă să nu aşezaţi portmoneul sau alte valori deasupra cumpărăturilor, să vă protejaţi geanta, mai ales în zonele aglomerate, să utilizaţi cardul pentru plata cumpărăturilor şi să evitaţi să purtaţi sume mari asupra voastră, respectiv să nu vă înghesuiţi şi să nu permiteţi să fiţi înghesuiţi când staţi la rând. 

În acelaşi timp, este indicat să nu vă lăudaţi în public cu sumele pe care le aveţi asupra voastră, să nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri", care cel mai adesea vând produse contrafăcute şi să nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Poliţiştii clujeni vor fi prezenţi la datorie, atât de Sărbătorile Pascale, cât şi în zilele premergătoare acestora, pentru a asigura liniştea şi siguranţa comunităţii clujene.

 

Comenteaza