Bananele - 5 beneficii pentru sănătate

Bananele - 5 beneficii pentru sănătate
Bananele se numara printre cele mai indragite fructe din lume, gratie gustului dulce si aromei specifice, insa dincolo de savoarea oferita de fructul exotic se ascund o multime de beneficii importante pentru sanatate.

Bananele combat retentia apei in organism

Cu siguranta ai trecut macar o data pana acum prin acea situatie neplacuta in care ti-ai simtit picioarele umflate sau te-ai trezit cu ochii pufosi. Ei bine, aceasta situatie se poate datora retentiei apei in organism, iar de aici te poti alege foarte usor cu celulita, de care cu greu mai scapi.

Bananele combat retentia apei in organism, deoarece au un continut ridicat de potasiu, un mineral care activeaza sistemul limfatic si te ajuta sa elimini excesul de apa. Consumate cu regularitate, de doua ori pe zi, bananele te ajuta sa ai un corp armonios si sa te simti excelent.

Bananele protejeaza sanatatea oaselor

Bananele contin minerale care contribuie la o asimilare mai buna a calciului in oase, ceea ce inseamna ca te protejeaza de osteoporoza si alte boli asociate sistemului osos.

Bananele te ajuta sa slabesti

O banana mare contine in jur de 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi zilnic banane, deoarece u un continut ridicat de fibre si iti confera rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.

Bananele iti imbunatesc starea de spirit si reduc stresul

Bananele contin triptofan, un aminoacid esential pe care organismul il transforma in serotonina, un neurotransmitator care iti confera o stare de bine si te ajuta sa reduci nivelul de stres. Expertii sustin ca persoanele care obisnuiesc sa consume banane au o stare de spirit pozitiva si previn declansarea depresiei.

Bananele te ajuta sa te lasi de fumat

Vrei sa te lasi de fumat? Atunci trebuie sa stii ca bananele iti pot fi de mare ajutor in demersul tau. Bananele contin vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu si potasiu, substante care ajuta organismul sa se refaca si sa accepte mai usor lipsa nicotinei.

 

Comenteaza