Băuturi răcoritoare, retrase din magazine deoarece conțin o substanță care cauzează tulburări cardiace şi pulmonare

Băuturi răcoritoare, retrase din magazine deoarece conțin o substanță care cauzează tulburări cardiace şi pulmonare
| Foto: mediafax.ro

Cei care au cumpărat produsele le pot returna şi vor primi contravaloarea lor, anunță comercianții. 

Sticle cu băuturi răcoritoare au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros şi Penny, din cauza oxidului de etilenă descoperit într-un ingredient. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că produsele au fost retrase din reţelele de magazine.

„În cazul în care aţi cumpărat produsele menţionate vă rugăm să nu le consumaţi şi să le returnaţi în magazine urmând să primiţi contravaloarea lor”, anunţă comercianţii.

„Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo”, scrie în avertizare.

Totuşi, producătorul spune că este vorba doar despre o măsură de suguranţă.

„Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, au precizat reprezentanţii companiei.

Consumul de oxid de etilenă în cantităţi mari poate duce la tulburări cardiace şi pulmonare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza