Acțiune de înlocuire a contoarelor de energie electrică în judeţul Cluj. Se montează contoare inteligente

Acțiune de înlocuire a contoarelor de energie electrică în judeţul Cluj. Se montează contoare inteligente

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord informează utilizatorii că începând cu luna noiembrie 2020 va demara o acțiune de înlocuire contoare clasice cu contoare inteligente, pe raza localității Dej, județul Cluj.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cadrul acestei operațiuni, contoarele aflate în apartamentele/proprietatea utilizatorilor sau în scările de bloc vor fi schimbate cu unele noi, care prezintă o serie de avataje:

- Transmiterea automată a datelor de măsurare aferente consumului, adică renuntarea la citirea manuală a contorului cu personal uman, eliminând astfel eventualul discomfort presupus de acordarea accesului pe proprietatea utilizatorului;

- Facturarea pe baza consumului real fără a fi nevoie de ajustări și de proceduri complexe legate de estimarea si regularizarea consumurilor;

- Monitorizarea evenimentelor legate de calitatea energiei distribuite;

- Reducereaduratei şi simplificarea procesului de schimbare a furnizorului;

- Accesulsecurizat la datele măsurate, odată cu publicareaacestoraînportalul SDEE Transilvania Nord;

- Reducerea duratei de repunere sub tensiune (de la distanţă), urmare unei eventuale proceduri de deconectare.

Costurile sunt suportate integral de către SDEE Transilvania Nord, în calitate de beneficiar.

Înlocuirea contoarelor se face în baza unui Ordin de serviciu nominal, în prezența utilizatorului, în condițiile legii, de către personalul propriu, sau al unei societăți terțe, autorizat și instruit în acest sens și care are obligația de a se legitima înainte de începerea lucrării.

Vă rugăm să facilitați accesul lucrătorilor în casa scării sau pe proprietatea dumneavoastră, în condițiile de mai sus, în vederea executării lucrărilor în bune condiții.

Reamintim că, potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 235/2019 privind Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali - Art. 31 clientul final are obligația de a permite „accesul reprezentantului operatorilor de distribuție în scopul de a presta activitatea (...) de a monta, sigila, întreține, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum și de a menține” echipamentele aflate în gestiunea SDEE Transilvania Nord, amplasate pe proprietatea clientului final. Conform Ordinului ANRE nr. 90/2015, operatorul de distribuție are drept de „acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare”.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate pe parcursul desfășurării lucrărilor şi vă mulţumim pentru înţelegere.

IMPORTANT !

Recomandăm consumatorilor să permită accesul în scara blocului sau pe proprietate doar acelor persoane care prezintă legitimație de serviciu și/sau împuternicire din partea SDEE Transilvania Nord.

Echipele care vor efectua lucrările de înlocuire a contoarelor vor respecta toate măsurile de protecție anti COVID 19, transmite Biroul de presă al SDEE Transilvania Nord.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza