Când scăpăm de caniculă? Prognoza meteo pe o lună

Când scăpăm de caniculă? Prognoza meteo pe o lună

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În următoarele patru săptămâni, zilele cu caniculă vor alterna cu perioade de furtuni și vijelii. Iată cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, până pe 21 august:

Săptămâna 24 – 31.07.2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, nord-estice și local în cele centrale, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 31.07 – 07.08.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 07 – 14.08.2023

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 14 – 21.08.2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sud-vestice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza