Video Când se deschide Transfăgărășanul. Se fac ultimele pregătiri

Când se deschide Transfăgărășanul. Se fac ultimele pregătiri
| Foto: Captură video YouTube - DRDP Brașov

Au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea DN 7C - Transfăgărăşan, deşi miercuri erau porţiuni unde zăpada măsura chiar şi doi metri, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.
 

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului. Cu toate că stratul de zăpadă depășește pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut al drumarilor Secției de Drumuri Naționale Sibiu, sperăm să redăm traficului acest drum spectaculos până la mijlocul săptămânii viitoare, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

„Ultimele pregătiri pentru redeschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea. Suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a spus Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

Şoseaua care ajunge la altitudinea maximă de 2.042 metri la Bâlea Lac este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci şi alunecări de teren. Porţiunea de drum închisă este cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Comenteaza