Canicula impune RESTRICȚII de circulație pe drumuri naționale și autostrăzi. Anunțul CNAIR

Canicula impune RESTRICȚII de circulație pe drumuri naționale și autostrăzi. Anunțul CNAIR

Companiai Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță restricții de circulație, joi, pe sectoare de drum din peste 20 de județe din țară din cauza temperaturilor ridicate. 

Astfel, joi, 20.06.2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, sunt instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu.

Conform CNAIR, în județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu au fost deja instituite aceleași restricții de circulație în intervalul orar 10:00 – 20:00.

"Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Galben – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.
Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă", precizează CNAIR.

Compania de drumuri transmite că pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

 

Comenteaza