Canicula "topeşte" şinele. Limitări de viteză pe calea ferată

Canicula
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că în zilele de 7 şi 8 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în anumite intervale de timp.

Această măsură se va aplica în special în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă şi au anunţat temperaturi de peste 38-39 de grade. De asemenea, limitările vor fi impuse şi în Bucureşti, Cluj şi în alte 31 de judeţe aflate sub cod galben, unde se vor înregistra 35-37 de grade şi un disconfort termic accentuat.

"Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C", afirmă reprezentanţii companiei.

În astfel de perioade caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie de pe secţiile respective, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

CFR recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi caniculare, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.

Comenteaza