Ce alimente n-ar trebui să mănânce pisicile

Ce alimente n-ar trebui să mănânce pisicile

Cei care au animale de casă își tratează în mod diferit animalele.

Unii, de obicei cei mai în vârstă, care au crescut animale toată viața la curte, merg pe „școala veche” și își hrănesc câinii și pisicile cu oase, resturi de mâncare, pâine înmuiată în lapte și așa mai departe. Alții, cei mai tineri, care își culeg informațiile de la medici veterinari și din articole specializate pe internet, își tratează animăluțele diferit. Au grijă la dieta acestora, se infomează cu privire la alimentele pe care pisicile sau câinii le pot consuma în siguranță și pe care nu și, în general, investesc sume importante în hrana „blănoșilor” lor.

Iată, de exemplu, ce ne sfătuiesc profesioniștii de la Purina, cu privire la alimentele care nu sunt recomandate pisicilor.

Ton

Tonul este unul dintre alimentele care fascinează pisicile. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că primesc o dietă echilibrată, deoarece trebuie adăugați mulți alți nutrienți, cum ar fi fibrele, vitaminele și mineralele. De aceea, producătorii de hrană pentru animale au dezvoltat rețete cu această aromă care fascinează pisicile și care au toți acei nutrienți de care pisica noastră are nevoie.

Ceapă și usturoi

Unele alimente conțin aceste ingrediente. În cantități mici și ocazional, nimic nu se va întâmpla cu pisica noastră, dacă ajunge să mănânce astfel de alimente, dar, cu toate acestea, dacă se întâmplă în mod repetat sau în cantități mari, poate rupe globulele roșii din sânge și poate provoca anemii semnificative. Mai bine să nu riscăm.

Pet shop emag

Laptele și derivații săi

Ce este în neregulă cu oferirea unei farfurii de lapte pisicii noastre? Până la urmă, viața la bunicii de la țară și desenele animate ne-au învățat că pisicile beau lapte. Mult. În realitate, laptele de vacă are un zahăr, lactoza, într-o concentrație mai mare decât laptele de pisică. Lactaza, care este enzima care descompune acest zahăr, nu se găsește în cantități suficiente la pisici și le poate provoca diaree. La fel se poate întâmpla și cu brânza, datorită cantității mai mari de grăsimi.

Cafea sau ciocolată

În ambele cazuri există o metilxantină, mai exact cofeina și teobromina. Dacă din anumite motive pisica noastră este amatoare de dulce care mănâncă totul și a pus gura pe ciocolată sau și-a băgat boticul în ceașca noastră de cafea, poate fi intoxicată, poate deveni foarte  agitată sau poate avea convulsii. Dacă se întâmplă acest lucru, duceți-o la cabinetul unui medic de urgență.

Ouă

Există mulți care consideră că ouăle sunt un complement excelent, dar, cu toate acestea, atunci când sunt crude, conțin o enzimă numită avidină, care are capacitatea de a distruge biotina, o vitamină din complexul B și de a provoca probleme ale pielii la pisica ta.

Peşte

Înainte de apariția hranei pentru pisici echilibrate, se obișnuia să se ofere peștele ca bază a dietei lor, de asemenea, desenele animate au popularizat utilizarea peștelui în dietă, iar acest lucru poate fi foarte periculos, deoarece oasele peștilor pot fi înghițite și pot provoca perforația oricăruia dintre organele tractului digestiv. În plus, unele specii de pești conțin tiamine, o enzimă care distruge vitamina B1, care este considerată vitamina anti-neuritică. Lipsa acestei vitamine provoacă modificări precum paralizia, convulsiile, printre alte semne neurologice. Producătorii de hrană pentru pisici au dezvoltat diete cu aromă de pește care sunt echilibrate pentru a evita orice deficiențe.

Mâncarea câinilor

Indiferent cât de bună este calitatea hranei pentru câini, acest lucru nu este potrivit pentru o pisică. În cazul dietelor pentru pisici, acestea vor conține un aport energetic mai mare din proteine ​​și grăsimi, spre deosebire de cea al câinilor, care vor conține o cantitate mai mare de carbohidrați. În plus, dietele pentru pisici conțin taurină, un aminoacid care este necesar la pisici și pe care ele nu-l produc singure, la fel cum o fac câinii.

Ficat

Ca și în cazurile anterioare, ficatul este un aliment excelent, dar administrat ca dietă unică poate provoca un exces de vitamina A și deformarea oaselor, pe lângă riscul care înseamnă posibilitatea contaminării cu anabolizanți steroizi, a căror utilizare este obișnuită, astfel încât animalele alimentate astfel generează o masă musculară mai mare. Cel mai bine este să nu experimentezi și să nu-ți asumi niciun risc.

Comenteaza