Advertorial Ce fel de economii faci atunci când folosești mașina de spălat vase

Ce fel de economii faci atunci când folosești mașina de spălat vase
| Foto: Pexels.com

Există o mulțime de mituri despre folosirea mașinii de spălat vase, iar unul dintre ele este despre consumul de apă. Mai sunt, bineînțeles, și altele legate de consumul de electricitate, spălarea temeinică a vaselor înainte de introducerea lor în mașină, utilizarea mașinii la capacitate maximă pentru reducerea pierderilor și nu numai!

Pentru unele persoane, costurile de achiziționare sunt și ele motiv pentru care deținerea unui asemenea aparat electrocasnic iese din discuție. Pentru ei, mașina de spălat vase este mai degrabă un moft. Dacă te numeri printre ei, află că lucrurile nu stau chiar așa. Citește în continuare ca să afli despre avantajele deținerii și utilizării unei mașini de spălat vase.

Iar dacă te convingem că mașina de spălat vase este o idee bună și ai nevoie de bani pentru a achiziționa una, apelează la credite nebancare IFN. Dar hai să vedem întâi de ce credem că mașina de spălat vase te ajută, de fapt, să faci economii.

Te ajută să reduci cantitatea de apă folosită pentru spălarea vaselor

În ceea ce privește cantitatea de apă folosită de o mașină de spălat vase, miturile pot fi combătute foarte ușor comparând cantitatea de apă utilizată în fiecare dintre cazuri. De exemplu, la aproape fiecare sesiune de spălat vase manual, robinetul rămâne deschis pe tot parcursul spălării, multă apă ajungând să fie risipită.

O mașină de spălat consumă între 7 și 15 litri de apă la un ciclu, în funcție de capacitatea mașinii și de brand. Acest consum de apă presupune și costuri mai reduse – chiar mai mici decât în cazul spălării manuale a vaselor. Estimativ, pentru spălarea manuală a 14 seturi de vase se consumă o cantitate de peste 100 litri de apă. Același număr de vase poate fi spălată de o mașină de spălat vase cu o cantitate de numai 11 litri de apă.

Calculele nu se opresc aici. Unii producători înaintează potențialilor clienți și estimări pentru cantitatea de apă economisită anual, care poate fi și de 8500 litri!

Te ajută să reduci costurile pentru electricitate

Unii oameni se întreabă dacă folosind un aparat electrocasnic vor avea costuri mai mari la electricitate. Consumul pentru un ciclu de spălare variază în jurul valorilor de 0,73 kWh și 0,83 kWh, fiecare producător specificând aceste valori în fișa tehnică a produsului. Bineînțeles, este un aparat care funcționează cu electricitate, însă costul este mic.

Dar costurile la energie, oricât de mici ar fi, sunt până la urmă costuri, deci poate ești și tu tentat să pui acest aspect pe lista de minusuri. Dar înainte să tragi o concluzie, amintește-ți că de multe ori speli vasele cu apă caldă, ceea ce înseamnă că plătești oricum curentul pentru a-ți încălzi apa, fie că o faci individual, fie la comun.

Te ajută să reduci timpul petrecut spălând vase

Tot ce ai de făcut este să pui vasele în mașina de spălat și în 30 de minute le ai curate și gata să fie folosite din nou. Partea bună e că nu trebuie să pierzi timp spălându-le personal, ceea ce înseamnă că vei câștiga timp pe care îl poți petrece cu familia, cu cei dragi sau poți chiar pleca de acasă câtă vreme se spală vasele.

Iar timpul de încărcare și de descărcare a vaselor este de 4 ori mai mic decât spălarea manuală, unele studii demonstrând că poți câștiga până la aproape 19 zile pe an dacă folosești doar curățarea automată a vaselor!

Te ajută să reduci și alte costuri

La capitolul eficiență, menționăm și posibilitatea de selectare a unor programe speciale pentru diferite tipuri de vase, dintre care pahare și vase cu grăsime persistentă. Curățarea este în plus mult mai igienică pentru că se face la temperaturi înalte, de până la 70ºC, la care se distrug bacteriile. Spălarea manuală se face la maxim 40ºC. Deci prevenim și probleme de sănătate!

Unde mai pui că în bureții de vase se dezvoltă E. coli și Salmonella, iar în chiuvetă se pot găsi în medie 100 de milioane de bacterii pe cm2!

Dacă încă ai îndoieli și crezi că oricum trebuie să speli vasele înainte să le pui în mașina de spălat, trebuie să te lămurim și la acest capitol. Evident că e indicat să cureți vasele de resturi alimentare, însă asta nu înseamnă că trebuie să le speli complet. Doar îndepărtează cu ajutorul tacâmurilor sau șervețelelor resturile vizibile și apoi pune vasele în mașină. Adaugă detergent, selectează programul și gata, te poți ocupa de altele!

Cum să faci cu adevărat economii cu o mașină de spălat vase

Ca să poți urmări progresele tale și să te aștepți la rezultatele promise de producător, trebuie să urmezi instrucțiunile de folosire și să alegi programele potrivite. Atunci când utilizezi corespunzător mașina de spălat, pe lângă economii, te asiguri că prelungești durata de viață a mașinii. Va trebui, de asemenea, să o întreții prin curățarea filtrului de sare, pornirea ciclului de curățare și folosirea unor soluții speciale pentru a împiedica depunerea calcarului.

Nu-i așa că acum privești lucrurile un pic diferit? Dacă te-am convins că mașina de spălat vase este o soluție care îți poate aduce un plus de valoare, dar economiile tale nu sunt suficiente, ia un credit rapid și investește în calitatea vieții tale! Petrece-ți prețiosul timp liber în moduri mai plăcute decât spălatul vaselor, cât timp mașina ta de spălat lucrează pentru tine!

Comenteaza