Ce medicamente ajută pentru răceală sau gripă și care sunt o risipă de bani. Sfaturile unui farmacist

Ce medicamente ajută pentru răceală sau gripă și care sunt o risipă de bani. Sfaturile unui farmacist
| Foto: Profimedia

Un farmacist generalist în cadrul Chemist Click le-a oferit oamenilor sfaturi cu privire la cea mai potrivită medicamentație în caz de răceală.

Odată cu începutul sezonului de sărbători, perioada de răceală și gripă este în plină desfășurare, iar oamenii de pretutindeni tușesc și strănută în timp ce își văd de treburile lor. Dacă te numeri printre cei ghinioniști care suferă în prezent de răceală sau de o gripă urâtă, nu te teme, deoarece sunt câteva sfaturi de specialitate care te vor ajuta să faci față simptomelor neplăcute.

Abbas Kanani, farmacist generalist la Chemist Click, a dezvăluit care sunt produsele pentru răceală și gripă care vor ajuta de fapt la tratarea simptomelor și care este cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când sunt răciți sau au gripă.

Într-un interviu acordat publicației The Mirror, acesta a explicat că cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a cumpăra orice medicament pentru răceală și gripă este să îți evaluezi cu adevărat simptomele. Există trei tipuri de ingrediente care pot face o diferență reală, în funcție de cum te simți – primul este un decongestionant pentru nasul înfundat, al doilea este un expectorant pentru tuse și al treilea este un antitusiv pentru tusea uscată.

Abbas a spus: „Atunci când ai răceală și gripă, trebuie să știi ce fel de tuse ai. Așadar, dacă ai o tuse toracică și iei medicamente pentru tusea uscată, în esență nu te ajută să scăpi de ceea ce este pe piept și acest lucru poate crește șansele de a avea o infecție.”

Dacă suferi de congestie nazală gravă, farmacistul recomandă folosirea inhalării de aburi și a vaporilor, care poate ajuta la ușurarea respirației. El a adăugat: „Dacă te uiți la ingredientele existente, majoritatea sunt aceleași, doar că sunt comercializate în moduri diferite. Nu trebuie să alegi cele mai scumpe mărci, companiile corporatiste își vor face propriile versiuni. Dacă te uiți la remediile pentru răceală și gripă și iei un produs de marcă bine cunoscut și compari ingredientele, acestea vor fi aceleași. Nu ai nevoie de cele mai scumpe, asta este doar puterea marketingului.”

Abbas a adăugat că există un produs care, în opinia sa, este o „risipă de bani”, dar a văzut mulți oameni cumpărându-l alături de medicamentele pentru răceală și gripă de-a lungul anilor. „Există anumite produse, cum ar fi substanțele de stimulare a sistemului imunitar, vitaminele și suplimentele, care nu trebuie luate de cei care urmează o alimentație constantă și echilibrată.”

Farmacistul adaugă că, atunci când vine vorba de o răceală sau de gripă, nu există nici o modalitate de a o „tăia de la rădăcină”, deoarece, odată ce a început, aceasta își va urma pur și simplu cursul, indiferent de momentul în care începi să iei oricare dintre medicamente – iar acest lucru ar putea dura chiar și 10 zile. Cu toate acestea, dacă după trei săptămâni încă mai ai simptome, cum ar fi o tuse persistentă, Abbas recomandă să soliciți sfatul unui medic de familie, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza