Ce vreme ne așteaptă în următoarea perioadă. Ninge sau plouă, de Moș Nicolae?

Ce vreme ne așteaptă în următoarea perioadă. Ninge sau plouă, de Moș Nicolae?

Meteorologii ANM au emis o prognoză privind temperaturile și precipitațiile din luna noiembrie și prima săptămână a lunii decembrie.

Iată cum va fi vremea, potrivit unei prognoze ANM, în fiecare regiune a țării în intervalul 11 noiembrie - 9 decembrie 2019.

Săptămâna 11 – 18 noiembrie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sudestice. Regimul pluviometric va fi excedentar, local în zona Carpaților Meridionali, ia în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 18 – 25 noiembrie 2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și sud-vestice, dar și ușor deficitare în cele nordice. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.
 

Săptămâna 25 noiembrie – 02 decembrie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a acestuia. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-vestice și în general deficitar în regiunile intracarpatice. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 02 – 09 decembrie 2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Comenteaza