Cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase și aromate, ca ale buncii

Cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase și aromate, ca ale buncii

Iată o rețetă de gogoși pufoase extrem de simplă și destul de rapidă.

Număr de porții: 40 gogoși pufoase

Ingrediente:

500 g Făină Superioară 000 de la Raftul bunicii
350 ml de lapte
30 g de drojdie proaspătă sau 10 g de drojdie uscată
10 g de zahăr pudră vanilat
2 gălbenușuri de ou
2 pliculețe de zahăr vanilat
1 lingură de zahăr obișnuit
Un praf de sare
Coaja de la o lămâie rasă
Ulei pentru prăjit gogoșile
 

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare:

Pasul 1

Într-un bol, amestecă drojdia cu lingura de zahăr obișnuit și cu laptele ușor încălzit. Lasă ingredientele să stea puțin, până când observi că laptele face o ușoară spumă.

Pasul 2

Adaugă cele 2 gălbenușuri de ou și amestecă-le bine, împreună cu 300 de grame de Făină Superioară 000 de la Raftul bunicii. Poți folosi un mixer, dacă ai la îndemână.

Pasul 3

În continuare, adaugă praful de sare, cele 2 pliculețe de zahăr vanilat, coaja de lămâie rasă și celelalte 200 de grame de Făină Superioară 000 de la Raftul bunicii.

Pasul 4

Suflecă-ți mânecile până la coate și începe să frămânți aluatul, până când obții unul elastic și moale. Lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute.

Pasul 5

După ce aluatul s-a odihnit și a crescut frumos, întinde-l pe un blat încăpător, pe suprafața căruia nu uita să pui un strat de făină de grosimea unui deget subțire.

Pasul 6

Acum că ai întins aluatul bine, este timpul să decupezi rondele cu ajutorul unei forme speciale, a gurii unui pahar, sau poți rupe pur și simplu bucăți de aluat pe care să le modelezi în formă rotundă în mâinile tale. După ce ai obținut toate bilele de aluat, le mai poți lăsa în tavă la dospit circa 10 minute.

Pasul 7

Într-o tigaie cu pereți înalți, pune uleiul la încins. Adaugă câte gogoși încap în tigaie abia după ce uleiul s-a încins. Dă focul la mediu spre mic. Din când în când, întoarce gogoșile de pe o parte pe alta cu ajutorul a două furculițe, însă atenție, fără a le înțepa. În baia de ulei încins, gogoșile se vor prăji cât ai clipi.

Pasul 8

După ce gogoșile s-au rumenit și au căpătat culoarea aurie mult așteptată, scoate-le pe șervețele de bucătărie pe o farfurie întinsă, pentru ca uleiul din ele să se mai absoarbă. Scutură ușor gogoșile, pune-le într-un bol curat și presară-le cu zahăr pudră vanilat cât încă mai sunt fierbinți. Poftă mare!

Comenteaza