Cele mai eficiente plante de apartament împotriva prafului și mucegaiului

Cele mai eficiente plante de apartament împotriva prafului și mucegaiului

Există astfel plante care țin departe de noi praful și mucegaiul, despre care se știe că pot provoca probleme de sănătate, pe lângă munca obositoare pe care o depunem constant pentru a ne menține casa curată. 

1. Planta șarpe

Este foarte ușor de îngrijit deoarece nu este nevoie să o udăm frecvent și se adaptează atât la spațiile luminoase, cât și la cele mai întunecate. Este un purificator natural de aer pentru că elimină substanțele chimice dăunătoare din casele noastre prin absorbirea acestora cu ajutorul frunzelor. 

2. Iedera englezească

Este una dintre cele mai bune opțiuni pentru purificarea aerului. Absoarbe particulele de praf și sporii de mucegai, dar și alte toxine, cum ar fi formaldehida. Este ușor de întreținut deoarece se simte bine la umbră. În plus, arată foarte bine. Însă este toxică pentru câini și pisici. 

3. Crinul păcii

Este o plantă de apartament frumoasă, cu flori albe uimitoare. Îndepărtează toxinele din aer și previne acumularea de mucegai și praf. Preferă lumina indirectă a soarelui. 

4. Planta păianjen

Este ușor de îngrijit chiar și de persoanele care nu se pricep deloc să întrețină o plantă. Se adaptează atât la lumina directă a soarelui, cât și la umbră. În plus, este grozavă și pentru animalele de companie deoarece nu este toxică și este foarte rezistentă. Trebuie însă udată de câteva ori pe săptămână. Planta păianjen distruge toxinele din aer și reduce alergiile.

5. Aloe vera

Îmbunătățește calitatea aerului și ajută la scăderea acumulării de spori în aer, cum ar fi praful, prin absorbția dioxidului de carbon și eliberarea de oxigen în aer. Totodată, reduce excesul de umiditate și curăță aerul de toxine, cum sunt benzenul și formaldehida.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza