CENTENAR. Fasole cu ciolan afumat, reţeta tradiţională de 1 Decembrie

CENTENAR. Fasole cu ciolan afumat, reţeta tradiţională de 1 Decembrie

Fasolea cu ciolan, sarmalele, palinca, țuica și vinul fiert fac parte deja din meniul tradițional al Zilei Naționale. 

INGREDIENTE

1/2 kg fasole boabe 1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg) 1 morcov 2 cepe medii o conserva rosii cuburi 2 linguri bulion 3 frunze dafin 1 legatura marar 1/2 lingurita cimbru sare piper boia de ardei dulce
 
MOD DE PREPARARE:
 

1. Alege fasolea, spal-o si las-o in apa de seara, pentru a doua zi. A doua zi da fasolea la fiert in suficienta apa si putina sare, iar dupa ce clocoteste bine schimba-i apa cu alta apa fiarta.

2. Dupa ce schimbi ultima oara apa, adauga ciolanul si lasa cratita la foc mic, cu capacul pus, pentru 2 ore.

3. Cu 30 de minute inainte de final, scoate ciolanul din cratita si adauga peste fasole morvocul dat pe razatoare, ceapa tocata cat mai marunt, foile de dafin si condimentele.

4. Lasa fasolea sa fiarba in continuare, iar cu 5 minute inainte de a inchide focul adauga rosiile cuburi, bulionul si mararul tocat marunt. Intoarce in cratita carnea desprinsa de pe ciolan, taiata cubulete potrivite.

 

Comenteaza