CENTENAR. Masa de 1 Decembrie

CENTENAR. Masa de 1 Decembrie

Fasolea este mancarea traditionala de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. 

Mod de preparare

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, sa de-a cateva clocote, dupa care o strecuram si aruncam apa. In oala sub presiune, punem apa la fiert. Intre timp curatam si spalam legumele.Cand apa da in clocot, adaugam fasolea si zarzavaturile si mirodeniile. Lasam la fiert 2h. Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte. Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem foile de dafin si cimbrul. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine textura dorita. În farfurie se adaugă cârnaţ prăjit şi slănină, iar lângă un bol cu murături şi un pahar de ţuică. Poftă bună!

Comenteaza