Cetatea Sarmizegetusa Regia va avea un program nou de vizitare de luna viitoare. Câți vizitatori a avut anul acesta

Cetatea Sarmizegetusa Regia va avea un program nou de vizitare de luna viitoare. Câți vizitatori a avut anul acesta
| Foto: astefanei - Depositphotos.com

Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se modifică de la 1 octombrie, astfel că accesul turiştilor în perimetrul sitului istoric va fi posibil în intervalul 9,00-18,00, a informat marţi Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Programul va fi valabil până pe 30 noiembrie, când acesta orarul de vizitare va fi adaptat perioadei de iarnă.

Totodată, de la 31 decembrie 2023 accesul turiştilor în incinta monumentului istoric nu va fi posibil în zilele de luni.

Ultima intrare a turiştilor în zona cetăţii dacice Grădiştea de Munte - Sarmizegetusa Regia se va face cu 30 de minute înainte de ora închiderii.

Mai mulți turiști la la Sarmizegetusa Regia

Situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia a fost vizitat anul trecut de 57.324 de turişti, tendinţa fiind una de creştere. Astfel, până la sfârşitul lunii august, anul acesta, cetatea dacică a fost văzută deja de peste 51.000 de turişti, cu un maxim de 16.786 de vizitatori în luna august, arată statisticile Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara, transmise Situl istoric este administrat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza