Cheia unui concediu de succes: o vacanţă fără înşelătorii. Aflaţi cum le puteţi evita

Cheia unui concediu de succes: o vacanţă fără înşelătorii. Aflaţi cum le puteţi evita
Atenţie turiştilor care vor să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc. Administratorul unei vile din Costineşti vorbeşte despre riscurile pe care și le asumă turiştii atunci când hotărăsc să plătească în avans cazarea și nu verifică autencitatea ofertelor.

Administratorul unei vile de trei stele din Costineşti vorbeşte despre riscurile pe care și le asumă turiştii atunci când hotărăsc să plătească în avans cazarea și nu verifică autencitatea ofertelor.

Turiştii care doresc să își facă rezervare din timp în vederea petrecerii unui concediu pe litoralul românesc sunt avertizaţi că una din noile metode ale țeparilor, este de a posta reclame pe site-uri de mică publicitate în numele pensiunilor. Astfel, turistul de bună-credință plătește în avans, în conturile acestora, rezervarea unui concediu, trezindu-se că odată ajunși la pensiune, nu beneficiază de ceea ce au plătit.

„Am constatat cu stupoare că identitatea unei vile din Costinești este folosită în scopuri infracționale de către persoane necunoscute în scopul obținerii de foloase bănești de la turiștii care intenționează să își rezerve concediul din timp. Metoda de înșelătorie a turistului constă în publicarea anunțurilor de tip clonă pe site-uri de specialitate, astfel, turistul este ușor de păcălit. Am contactat aceste site-uri, le-am expus problema, iar anunțurile respective au fost șterse", a spus Daniel Andreică, administratorul vilei.

Turiștii sunt îndrumaţi să caute contactele oficiale ale pensiunilor la care doresc să își facă rezervare. Înainte de procesarea plății de avans, către un operator din turism, turiştilor le este recomandat să ceară dovezi unității de cazare că reprezintă pensiunea în cauză.

Aceste dovezi pot fi certificatul constatator de la Registrul Comerţului, certificatul de clasificare de la Ministerul Turismului, avizul de funcţionare sau documente care să ateste legătura între persoana care cere avans şi unitatea de cazare.

Comenteaza