Circulaţia feroviară, afectată de caniculă. Trenurile, cu întârzieri de până la 60 de minute

Circulaţia feroviară, afectată de caniculă. Trenurile, cu întârzieri de până la 60 de minute
În urma limitărilor de viteză impuse de CFR pe durata vremii caniculare, trenurile de lung parcurs ar putea avea întârzieri la destinaţie de până la 60 de minute.

În concordanţă cu avertizarea meteo de caniculă emisă de Adminitraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă de marţi până joi, CFR a dispus introducerea unor limitări de viteză în circulaţia trenurilor, care ar putea duce la întârzieri la destinaţie cuprinse între 30 şi 60 de minute.

"Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren", se arată într-un comunicat de presă preluat de Mediafax.

Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei traficului feroviar, în condiţiile în care în perioadele de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50°C. Totodată, reprezentanţii CFR au menţionat că aceste limitări sunt aplicate, în situaţii similare, de toate administraţiile de cale ferată europene.

Comenteaza