Clujul în pielea goală

Clujul în pielea goală
Unora le este terminată cariera, iar altora le este afectată doar imaginea publică, într-un mod pe care nu-l credeau cu putinţă acum doar 3 luni. Scandalul Gazeta a răscolit în toate mediile sale urbea de pe Someş. Jurnalişti, oameni de afaceri, politicieni, poliţişti, reprezentanţi ai serviciilor de informaţii au fost nominalizaţi în cadrul dosarului
într-un mod sau altul. Depinde de context. Clujul este zguduit mai ceva ca şi România în timpul stenogramelor PSD, din toamna lui 2004. Acum opinia publică asistă la un adevărat “Watergate de Someş”, care numai Dumnezeu ştie unde se termină. Este totuşi remarcabil că într-o ţară, în care există suspiciuni temeinice cu privire la actul de justiţie, cel puţin până acum nimeni nu a reuşit să iasă complet din dosar. Audierile nu au evitat nici un nume sonor, peste o sută de reprezentanţi ai high-class-ului clujean, din toate domeniile, fiind chemaţi în calitate de martori în acest caz. Cine câştigă şi cine pierde în acest caz? încă nimeni nu se poate exprima.

Cu siguranţă se vor naşte duşmănii puternice. Vor fi poate prieteni care nu-şi vor mai vorbi. Vor exista morţi, răniţi de moarte, răniţi uşor sau pur şi simplu personalităţi umilite. Deranjant este, însă, faptul că în dosar găsim zeci de transcrieri care nu au nici o relevanţă în acest caz, dar care menţionează nume asupra cărora se va naşte, poate, o nejustificată suspiciune publică. Nu poţi să arunci cu noroi peste oameni, ziare, firme care au singura vină de a se fi intersectat cu oameni, care acum au probleme în justiţie şi care atunci reprezentau instituţii media prezente în piaţă. Este posibil ca unii din cei transcrişi pe listele de ascultări să se întrebe dacă convorbirile lor private sau de business specific au relevanţă în caz?!
Comenteaza