Clujul, sub cod portocaliu de vijelii

Clujul, sub cod portocaliu de vijelii
| Foto: meteoromania.ro

Meteorologii au emis o nouă avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în 34 de judeţe din ţară, de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 6.00.

”În după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină” se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin, Timiș, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea și Constanţa.

Sub cod galben de instabilitate astmosferică se află între 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 10:00 județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Giurgiu și municipiul București.

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp” se arată în atenționarea ANM.

Comenteaza