News alert COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj

COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare Cod Galben de vreme severă, valabilă în cea mai mare parte a țării. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit meteorologilor, în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, se află sub avertizare COD GALBEN de  vreme severă. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80...90 km/h.

COD GALBEN de furtuni și grindină la Cluj

De asemenea, ANM a emis și o INFORMARE METEOROLOGICĂ de manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă până joi la ora 20:00. 

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30...35 l/mp. Conform ANM, astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza