Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale în Cluj

Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale în Cluj

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de vânt puternic și ploi torențiale. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, vineri, 27 octombrie, două avertizări de vânt puternic și ploi torențiale.

Prima avertizare este valabilă pentru ziua de vineri în intervalul 12:00-23:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50...70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80...90 km/h. În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20...30 l/mp și izolat peste 40...50 l/mp. „Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40...50 km/h”, a adăugat ANM.

A doua avertizare emisă de meteorologi este valabilă până sâmbătă, 28 octombrie, la ora 10:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55...75 km/h. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...100 km/h. „Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40...50 km/h”, au transmis meteorologii.

Etichete
Comenteaza