COD GALBEN de vânt și averse în mai multe județe, inclusiv în Cluj. Rafale de până la 70 km/h

COD GALBEN de vânt și averse în mai multe județe, inclusiv în Cluj. Rafale de până la 70 km/h

Meteorologii au emis, joi, o avertizare Cod Galben de vânt puternic valabilă pentru județul Cluj și alte zone ale țării.

De joi, 28 martie, ora 10:00 și până vineri, 29 martie, ora 21:00, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

"În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă", au transmis meteorologii.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

COD GALBEN de vânt și averse în mai multe județe, inclusiv în Cluj. Rafale de până la 70 km/hCod galben de vânt și averse. Sursă: ANM

Pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie) în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Comenteaza