Cod galben de vreme rea, şoferii sunt sfătuiţi de CNAIR să circule prudent

Cod galben de vreme rea, şoferii sunt sfătuiţi de CNAIR să circule prudent
PSD îl "îngroapă" în zăpadă pe Emil Boc: "Există posibilitatea să manifestaţi un minim interes pentru drumurile înzăpezite?"

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări Cod galben de vreme rea în 11 judeţe. Şoferii care se deplasează în zonele aflate sub Cod galben de vreme rea sunt sfătuiţi de CNAIR să circule prudent.

METEO. Vremea în România: Cod galben în 11 judeţe

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în zona montană. 

În cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă în sudul şi sud-vestul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

 Avertizarea Cod galben intră în vigoare vineri, la ora 20.00, şi este valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

În restul zonelor din ţară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă de vineri de la ora 15.00 până sâmbătă la ora 14.00.

În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar mai ales în centru, sud-vest şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Translvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice şi vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăşi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Apelul CNAIR pentru şoferi

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, transmite CNAIR.

Mesajul vine ca urmare a faptului că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de vreme rea, Cod galben, în 11 judeţe: Alba, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Gorj, Braşov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Sălaj, în intervalul vineri ora 15.00 – sâmbătă ora 14.00.

Avertizarea vizează fenomene meteorologice de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar la munte treptat vor predomina ninsorile.

„Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, adaugă CNAIR.

Etichete
Comenteaza