Cod galben și portocaliu de ninsori în cea mai mare parte a țării. Inclusiv la Cluj

Cod galben și portocaliu de ninsori în cea mai mare parte a țării. Inclusiv la Cluj

Meteorologii ANM au emis o informare cod galben și portocaliu de ninsori și viscol pentru mai multe zone ale țării.

 Astfel, potrivit ANM, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

COD GALBEN

  • În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10...20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...90 km/h, viscolind ninsoarea.
  • În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

COD PORTOCALIU

  • În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

sursa: ANM

Comenteaza