Cod portocaliu de ploi torențiale până deseară la ora 23 în majoritatea țării

Cod portocaliu de ploi torențiale până deseară la ora 23 în majoritatea țării

Meteorologii au emis două avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată pentru următoarele ore pentru aproape toată țara.

Astfel, codul portocaliu care vizează cantități însemnate de apă este valabil în intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 23:00, ”În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice”, transmite ANM.

De asemenea, codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este emis pentru intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00. ”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp” spun meteorologii.

Iar o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă pentru toată șara în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00. ”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii” se arată în avertizarea ANM.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza