Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din Cluj. Vremea va fi instabilă până vineri

Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din Cluj. Vremea va fi instabilă până vineri
| Foto: arhiva TurdaNews

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod roşu pentru judeţele Cluj şi Bihor.

Vremea va fi în general instabilă până vineri, cu o probabilitate mai mare de precipitaţii începând din seara de miercuri spre joi în regiunile vestice, apoi şi in restul ţării până vineri dimineaţa, a informat Ministerul Mediului.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod roşu pentru judeţele Bihor şi Cluj.

Au fost emise avertizări pe mai multe cursuri de apă. Cotele de atenţie au foast depăşite pe râurile Crisul Repese, Someşul Cald, Someşul Rece şi Arieş. Încă sunt în vigoare pe teritoriul judeţului Cluj mai multe avertizări de cod roşu, cod portocaliu şi cod galben de inundaţii. 

Localităţile Poieni, Negreni şi Ciucea au primit avertizare RoAlert. Fenomenele hidrologice prezintă un pericol pentru populaţie din cauza scurgerilor importante de apă de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Comenteaza