News alert Cod roşu de vânt puternic în 7 judeţe, Cod galben în aproape toată ţara

Cod roşu de vânt puternic în 7 judeţe, Cod galben în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod roşu de vânt puternic pentru şapte judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, valabilă marţi, până la ora 14:00, o alta Cod portocaliu pentru 10 judeţe, la altitudini de peste 1.500 de metri, şi o atenţionare Cod galben pentru aproape toată ţara, valabile de luni noaptea până marţi noaptea.

Astfel, potrivit ANM, marţi, între orele 2:00 - 14:00, va fi Cod roşu la altitudini de peste 1.800 m în Carpaţii Meridionali, unde se va semnala vânt puternic, cu rafale ce vor depăşi 140 km/h. Sunt vizate de avertizare zone din judeţele Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa.

De asemenea, de luni, ora 23:00, până marţi, ora 23:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută. Se vor afla sub Cod portocaliu zone din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

În acelaşi interval, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h.

Etichete
Comenteaza