News alert Codul GALBEN de vânt puternic şi ninsori viscolite a fost prelungit

Codul GALBEN de vânt puternic şi ninsori viscolite a fost prelungit
| Foto: somaxtv.com

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la peste 1.500 de metri altitudine, vântul va sufla cu aproape o sută de kilometri la oră şi va fi viscol puternic.

ANM a prelungit, miercuri, codul galben de vânt puternic şi ninsori viscolite şi spulberate, până joi la ora 18.00.

Meteorologii spun că, în zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h și va fi viscol puternic", iar în nordul și centrul Moldovei, în noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Totodată, intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

De marţi seară, întreaga ţară se află sub un Cod Galben de vânt, iar, în zonele montane, de ninsori viscolite.

De asemenea, meteorologii au anunţat ploi arii extinse în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania.

Comenteaza