CORONAVIRUS/Poșta Română susține că pensiile și corespondența se livrează la timp și persoanelor în carantină sau autoizolare

CORONAVIRUS/Poșta Română susține că pensiile și corespondența se livrează la timp și persoanelor în carantină sau autoizolare

Poşta Română anunță că toate prestaţiile sociale vor ajunge la beneficiari fără întârzieri distribuirea acestora nefiind afectată de cazurile de coronavirus confirmate în România.

”Poşta Română asigură, prin Comitetul permanent de coordonare şi monitorizare constituit la nivelul companiei, echipament logistic personalului operaţional în vederea distribuirii corespondenţei şi tuturor prestaţiilor sociale, în special persoanelor aflate în carantină sau autoizolare, pentru respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu Covid-19”, se arată într-un comunicat al companiei.

Astfel, persoanele aflate în carantină sau autoizolare dispusă de către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică pot primi corespondenţa şi drepturile băneşti. Poşta Română a emis instrucţiuni privind tratarea corespondenţei şi a modului de distribuire a tuturor prestaţiilor sociale.

Și totodată și-a instruit personalul operațional cujm să procedeze în aceste cazuri, dat fiind faptul că Ministerul Sănătății a transmis că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii, întrucât acestea, la momentul izolării, sunt examinate şi testate negativ pentru COVID-19.

Potrivit recomandărilor primite, „drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată care urmează să îşi primească drepturile sociale. Astfel, factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”.

Operatorul naţional de servicii poştale a pus la dispoziţia salariaţilor echipamentul necesar pentru protecţie, în vederea diminuării riscului de contractare a COVID-19.

Comenteaza