Cum să alegi pantofii în funcție de ținută

Mulți bărbați au nevoie de un ghid vestimentar atunci când își aleg ținutele și, mai ales, încălțămintea potrivită pentru fiecare ocazie.

Pentru că tindem spre confort, prima alegere o reprezintă pantofii sport, în care ne simțim bine. Totuși, deși tendințele actuale ne permit asocierea hainelor elegante cu cele sport, din ce în ce mai mult, există încă o serie de reguli de stil de care trebuie să ținem cont pentru a avea o imagine apreciată în societate.

Iată câteva idei despre cum să îți alegi pantofii în funcție de ținută, în sezonul de tranziție.

Ținuta de timp liber

Așa cum îi spune și numele, această variantă este foarte permisivă și, mai ales, pe placul bărbaților. Ai liber  la pantofi sport în orice model și la orice combinație vestimentară. Caută pe Fashion Days un model de teniși, sneakerși, runners sau orice altă variantă sport ți se potrivește mai bine și gândește creativ. Îi poți purta cu joggers, tricou și hanorac într-o dimineață răcoroasă, cu jeans, maletă și sacou, într-o ținută smart-casual sau cu pantaloni chino, tricou polo și jachetă bomber, la întâlnirile cu prietenii, în oraș.

Ținuta de birou

Vestea bună este că, deși intrăm într-un nou registru de stil, putem încă să optăm pentru încălțăminte confortabilă, pentru acest sezon. În ținuta de birou ai nevoie de seriozitate și validare, de aceea trebuie să alegi pantofi sau ghete care să se integreze firesc lângă costumul de haine, nicidecum să iasă din tipare și să încalce regulile de stil. Așadar, optează pentru modele clasice de ghete precum Chelsea, Chukka, Brogue. Este important să fii atent la culoare și la material. Întotdeauna, în ținuta de business, trebuie să alegi culori sobre, precum negru, bleumarin sau gri. Pantofii maro sau bej închis sunt mai potriviți pentru ținutele din a doua parte a zilei, deci îi poți purta la întâlniri importante. De asemenea, cei mai potriviți sunt pantofii din piele de bună calitate și cu finisaje premium. Caută în colecția de ghete de barbati pentru sezonul rece unul din modelele enumerate mai sus și completează-ți garderoba din acest sezon.

Ținuta de ocazie

Toamna încep evenimentele și ai nevoie de ținute adecvate pentru fiecare ocazie.  Fie că alegi outfit-uri smart-casual, fie că mizezi pe ceva mai formal, poți găsi o multitudine de modele de ghete bărbătești potrivite în sezon. Alege variante din piele întoarsă. Ghete Chukka pentru costum sau chiar bocanci din piele nabuc pentru un stil casual rafinat cu pantaloni slim din stofă și maletă dintr-un amestec fin de lână și mătase.

Nu uita, în anotimpul de tranziție poți găsi modele de ghete care îți oferă atât confort termic și flexibilitate, cât și eleganță. Trebuie doar să faci o cercetare mai aprofundată pe magazinele online și să alegi ceea ce se asortează mai bine cu garderoba ta.

Comenteaza