Cum să alegi tricoul potrivit

Cum să alegi tricoul potrivit

Tricoul este probabil unul dintre cele mai folosite obiecte vestimentare de către un bărbat. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont atunci când îl alegi:

Fie că vorbim de stat în casă, ieșit în parc cu copiii sau la terasă cu prietenii, fiind atât de utilizat, poate că nu îi acordăm atenția necesară și ar trebui să ne mai gândim puțin. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont atunci când îl alegi:

1. Mărimea întotdeauna contează

În primul rând, acordă o atenție importantă formei corpului tău. Încearcă să nu folosești modele de tricouri foarte strânse, mai ales dacă nu ești prieten foarte bun cu sportul, dar nu te îndrepta nici către o variantă prea largă. Ideal este ca tricoul să urmărească linia corpului, iar mâneca trebuie să ajungă la jumătatea bicepsului. Lungimea trebuie să fie undeva la câțiva centimetri sub zona în care îți pui cureaua, în niciun caz nu trebuie să se vadă burta, dar nici să acopere partea dorsală. Cel mai adesea îl poți combina cu pantaloni din denim sau trening și pantofi sport sau teniși.

2. Atenție la materiale

Majoritatea sunt 100% bumbac. De ce? Este un material plăcut la atingere și este rezistent în timp. Fiind dintr-un material natural, ai grijă că poate intra ușor la apă, deci te poți trezi ca după spălare să mai scadă cu jumătate de număr, iar dacă transpiri nu se va usca prea repede. Există și variante cu poliester, care se întrețin mai ușor. Totuși, ferește-te să le porți zilnic pe cele 100% din poliester, dar le poți lua în considerare atunci când faci sport, mai ales că se usucă mai repede dacă transpiri și sunt tratate, având proprietăți antibacteriene și nu rețin mirosurile neplăcute. Nici cusăturile nu trebuie neglijate. Cu cât sunt mai bine realizate, cu atât prețul va fi mai mare pentru că nu se vor distruge după primele spălări. Dar ține cont că prețul unui tricou de designer este mult mai piperat decât al unui brand mass-market și trebuie să-ți pregătești din timp bugetul.

3. Modelul preferat

V-neck, polo sau tăietura clasică sunt cele mai întâlnite variante de tricouri. Poți să optezi pentru modele cu nasturi sau cu buzunar la piept. Ține cont de faptul că variantele în V îți pot face gâtul să pară mai lung și se pot combina și cu o pereche de pantaloni chino și niște pantofi de barbati ușori, de vară. Dacă mergi la un eveniment formal, nu trebuie să le iei în considerare. În schimb, poți să le porți cu încredere la o ieșire cu prietenii, la fotbal sau la sala de sport. Ca să nu le deteriorezi prea repede, ține cont și de eticheta de spălare. Cele care au imprimeuri sau elemente adăugate precum cele din paiete, metal, cauciuc trebuie spălate de mână.

Cum să alegi tricoul potrivit

Cum să alegi tricoul potrivit

Comenteaza