Cum te îmbraci pentru o nuntă, ce greșeli să eviți și cum să arăți mereu elegantă

Cum te îmbraci pentru o nuntă, ce greșeli să eviți și cum să arăți mereu elegantă

Nunțile sunt evenimente speciale și pline de farmec pentru care trebuie să ne punem cele mai bune haine dacă vrem să fim printre cei mai bine îmbrăcați invitați la legătură. Deși moda nunților este acum mult mai flexibilă, există încă considerente care depind de tipul de ceremonie pentru a face lucrurile cum trebuie și pentru a nu da peste rochii de nuntă sau accesorii nepotrivite.

În funcție de tendințele actuale, acele rochii de nuntă pe care le alegi îți pot dezvălui eleganța și îți pot conferi un stil chic și la modă. Fie că ești invitat, domnișoară de onoare sau mama miresei, posibilitățile sunt infinite. Dar cum te îmbraci pentru o nuntă? Care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi atunci când îți alcătuiești look-ul?

Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți când alegi rochii de nuntă sau rochii de ocazie?

Știai că sunt multe rochii de ocazie pe care nu trebuie să le porți la o nuntă?

Poți purta alb la o nuntă?

În mod tradițional, doar viitoarea mireasă poartă alb. Prin urmare, oaspeții sunt sfătuiți să evite să poarte un look total alb la o nuntă, deoarece poate crea disconfort și îi poate umbri rochia. Pentru o nuntă, dacă doriți să purtați o notă de alb, alegeți un sacou, pantaloni, fustă sau o pereche de pantofi. O piesă albă ar trebui să fie însoțită de o altă piesă de culoare puternică pentru a vă pune în valoare stilul. Cu ajutorul accesoriilor, aduceți un echilibru ținutei dumneavoastră. Preferați culorile pastelate moi și luminoase, cum ar fi rozul pudră. Nu alegeți rochii de ocazie albe decât dacă mireasa o cere.

Poți purta negru la o nuntă?

De obicei, rochiile negre sunt la modă. Dar pentru o nuntă, ar trebui pur și simplu să le uitați! Ca și albul, look-ul total black ar trebui interzis. Poți folosi negrul cu moderație în ținuta ta, dar trebuie neapărat să îți pui în valoare ținuta cu culori și accesorii luminoase sau pastelate. Nu uitați niciodată că negrul nu trebuie să fie culoarea dominantă a ținutei, deoarece acest lucru va da ceremoniei o atmosferă tristă. Deși negrul este simbolul șicului și al rafinamentului, el este, de asemenea, sinonim cu moartea și doliul, două lucruri pe care vrem să le evităm cu orice preț la o nuntă.

Cum să te îmbraci pentru o nuntă și să eviți o ținută prea casual?

Cu excepția cazului în care mirele și mireasa au specificat altfel, trebuie evitate stilurile casual. Urmați recomandările cuplului atunci când vă gândiți la ținuta dumneavoastră, mai ales dacă există un cod vestimentar. Dacă nu există un cod vestimentar, nu înseamnă că vă puteți îmbrăca după bunul plac. Optați pentru un look elegant și evitați o ținută prea casual. Nu purtați adidași decât dacă cuplul vă permite în mod explicit. Într-adevăr, riscați să ieșiți în evidență în fotografiile de nuntă și vă veți simți rapid inconfortabil în compania altor invitați care au respectat codurile unei nunți. Doamnelor, fiți și voi atente. Dacă o parte din nuntă include o ceremonie religioasă, ținuta ta trebuie să fie cât mai puțin sexy posibil. Pentru a evita umerii goi sau decolteurile adânci, un șal sau o jachetă mică sunt suficiente. Puneți-le în geantă și ați terminat. Pentru seară, o ținută sexy, dar nu provocatoare, te va face șic și seducătoare.

După cum știm, pentru nunțile de zi, protocolul impune rochii de nuntă scurte, deasupra sau sub genunchi. În schimb, pentru nunțile de seară există o mai mare flexibilitate în ceea ce privește lungimea, în funcție de locul în care va avea loc evenimentul. Astfel, este recomandat să purtați rochii de ocazie scurte pentru nunțile care au loc în aer liber și să lăsați rochiile extra lungi pentru celebrările în spații închise, cum ar fi o sală de bal. Dacă nu vă simțiți confortabil cu rochiile, puteți opta și pentru un costum din două piese, fie cu sacou și pantaloni, fie cu o fustă lungă.

Dacă trebuie să alegeți o rochie de seară foarte lungă, pentru a obține cel mai elegant și sofisticat efect, este important să acoperiți complet picioarele. În ambele ținute, fie că este vorba de o rochie de cocktail sau de o rochie până la picioare, ideal este să o completezi cu sandale frumoase și un șal care să acopere umerii, încercând întotdeauna să îl combini perfect cu tonul rochiei.

Un accesoriu esențial pentru rochia ta de nuntă este geanta. Pentru nunțile de seară, ar trebui să ai la tine o geantă mică și practică, care să se asorteze cu culoarea rochiei și a pantofilor. Așa-numita geantă clutch este cel mai potrivit model datorită dimensiunilor mici și eleganței sale. Optează pentru un model simplu, dacă rochia ta este sclipitoare și pentru un model decorat dacă ai o ținută simplă.

Comenteaza