Cum va fi începutul lunii mai: ce temperaturi vor fi şi cât va ploua

Cum va fi începutul lunii mai: ce temperaturi vor fi şi cât va ploua
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în intervalul 25 aprilie - 8 mai.

În Transilvania, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmează să se înregistreze valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ, iar între 27 aprilie şi 8 mai se va situa în intervalul 16 - 19 grade.

Tendinţa regimului termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a 0 grade în primele trei nopţi, când se va semnala brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 3 şi 7 grade.

Pe parcursul întregului interval de două săptămâni pe spaţii restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza